27 Nisan 2015 Pazartesi

Fener Alayı Dünya..

Dünya bı fener alayı aslında.. Bizse  bu alayda ufacık ama upufacık bi parça.. Yaşıyor herkes kendi çapında.. İyi ya da kötü, doğru ya da yanlış, berbat ya da fena.. Ama yaşıyoruz sonuçta..

Herkes fener alayında.. Ellerinde fenerleri yürüyorlar ışık saça saça.. Bazılarının feneri o kadar parlak ki aydınlığı yayılıyor etrafa..Herkes onlara bakıyor bi anda.. Etrafına ışık saçıyor içinde sevgi, tebessüm ve mutlulukla.. Onların olduğu yer hep sanki gün ışığında.. Herkes katılmak istiyor fener alayının o kısmına.. Ama kolay değil ki katılmak oraya.. Fenerinin ışığı saf olmalı var şartların en başında.. Saf olmalı ki sevgiyi,tebessümü ve mutluluğu taşıyabilmeli her yere ve her ana..


Lakin bazılarının feneri de o kadar cılız ki pür dikkat kesiliyorlar adımlarına...Milim milim ilerleyerek eşlik ediyorlar fener alayına..Kendi önlerine bakmaktan bakamıyorlar etraflarına.. Hep yakınıyorlar uğradıkları haksızlığa..İnanmışlar yerlerinin en ön ve en parlak fener olduğuna.. Halbuki bilmiyorlar kendilerinde hata.. Çünkü herkes kendi oluşturur fener ışığını bu alayda..

Bazıları sevmeyi bilir,değeri bilir,paylaşımı bilir artar ışığı alayda.. Bazıları bencildir hep kendi ışıkları için çabalar sonuç ise hep Fena..

Herkes aslında kendi oluşturur yerini bu hayatta ve bu alayda..


Gün ışığı gibi parlamakta senin elinde ufacık bi yıldız gibi kaybolmakta..Bunu sakın unutma..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder