18 Ocak 2015 Pazar

Kardelen Yürekler

Bilmem bilir misiniz Kardelen ve Hercai Hikayesini..?

Birbirinden güzel iki çiçek varmış. Birbirlerini çok severlermiş. Ancak çiçeklerden biri sevdiğini diğer çiçeklerden kıskanırmış. Bunun için sevdiğine "Gel biz bundan sonra seninle kışın bembeyaz karlar içinde açalım. Diğer çiçekler olmadan sadece sen ve ben tüm kışı geçirelim." demiş. Sevdiği kabul etmiş bu teklifi..

Aradan üç mevsim geçmiş ve kış gelmiş.. Teklifi sunan çiçek sevdiğini görmenşn hayali ve mutluluğu ile karları delmiş ve bembeyaz örtü üzerine bir güneş gibi açmış.. Beklemiş beklemiş beklemiş.. Ama sevdiği verdiği sözü tutumamış ve kışın soğuğundan karın hiddetinden korkup açmamış..

Ve Karın soğuğuna aldırmadan açan çiçeğe KARDELEN sevdiğine verdiği sözü tutmayıp korkan ve açmayan çiçeğe de HERCAİ denmiş..


Aslında hepimizin hayatında vardır bi kardelen ve hercai hikayesi..
Hayatta bu hikayede olduğu gibi iki seçenek vardır aslında.. Ya kardelen gibi gerçekten sevip her şeyi göze almak verilen tüm sözleri tutmak gerekir ya da hercai gibi vefasız olup korkuları sevginin önüne koyup sevdiğini yarı yolda bırakmak gerekir..
İnsanlar genelde hep Hercai olmayı seçer..Neden mi?

Çünkü kendi küçük dünyalarını her şeyin üzerinde ve en üstün olarak görüp o küçücük dünyalarından taviz vermek istemezler.. Lafa söze gelince sözünün eridir bunlar.. Ancak uygulamada hercai kadar bile olamazlar..

Belki şu an bunlar size çok abartılı gelebilir.. Ama küçük düşününce alsında hiçte abartılı olmadığını anlarsınız.. Karşınızdakinin size verdiği en ufak bir sözü bile mazeretsiz olarak tutumaması onun aslında" Bir Hercai Gönüllü" olduğunu gösterir..

Kardelen olmak ise gerçekten zordur.. Cesaret ister.. Önündeki tüm engelleri görmezden gelip sadece sevdiğini düşünmeyi gerektirir.. Kardelen olmak gerçekten hayatını biriyle paylaşmaya hazır olmak demektir.. Kardelen olmak bir beden de iki yürek taşımak demektir..

Kardelen olmak Vefasız olmasına rağmen Hercaiyi sevmeye devam etmektir..


2 yorum: